Sernik wiedeński z brzoskwinią


Potrzebujemy:

 - 1kg twarogu (ja używam z wiaderka)
- 8  jajek
- 100g stopionego, ostudzonego masła
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego lub ekstrakt z wanilii (ja używam domowy cukier waniliowy i 1/2 laski wanilii)
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- brzoskwinie w puszce (opcjonalnie można dodać rodzinki, skórkę pomarańczową|)

Wykonanie:

Żółtak utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i wanilia. Stopniowo dodawać twaróg i miksować na gładka masę. Cały czas ucierając dodać stopione masło, budyń. Białka ubić na sztywna piane i delikatnie połączyć z masa serowa. Na koniec dodać pokrojone brzoskwinie. 
Ciasto wlać do tortownicy ( moja ma 25cm) wysmarowanej masłem i posypaną bulka tarta. 
Piec w temp. 170C ok 60-70 minut.
Po upieczeniu zostawić sernik do ostygnięcia w piekarniku. 
Na sam koniec posypać cukrem pudrem. 


Pozdrawiam i życzę Smacznego