Sernik wiedeński z brzoskwinią
Potrzebujemy : - 1kg twarogu (ja używam z wiaderka) - 8 jajek - 100g stopionego, ostudzonego masła - 1 i 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego lub ekstrakt z wanilii (ja używam domowy cukier waniliowy i 1/2 laski wanilii) - 1 budyń śmietankowy bez cukru - brzoskwinie w puszce (opcjonalnie można dodać rodzinki, skórkę pomarańczową|) Wykonanie: Żółtak utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i wanilia. Stopniowo dodawać twaróg i miksować na gładka masę. Cały czas ucierając dodać stopione masło, budyń. Białka ubić na sztywna piane i delikatnie połączyć z masa serowa. Na koniec dodać pokrojone brzoskwinie. Ciasto wlać do tortownicy ( moja ma 25cm) wysmarowanej masłem i posypaną bulka tarta. Piec w temp. 170C ok 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić sernik do ostygnięcia w piekarniku. Na sam koniec posypać cukrem pudrem. Pozdrawiam i życzę Smacznego