Puszyste Racuchy Z Jabłkami



Składniki:
·       *  3 jajka
·       * 3 łyżki cukru pudru (lub cukru)
·       * 200 ml zsiadłego mleka
·       * 150g maki pszennej
·       *  3 jabłka
·       * szczypta soli
·       * olej
Białka oddzielić od żółtek. 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i wymieszać z siadlym mlekiem. (Możesz użyć miksera). Dodać make, szczyptę soli i zmiksować na jednolita masę.
Następnie białka ubić w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z ciastem. Jabłka obrać i pokroić w niewielka kosteczkę, dodać do ciasta i wymieszać.  Smażyć placuszki na niewielkiej ilości oleju na zloty kolor.  Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem. Posypać cukrem pudrem.
Życzę smacznego!
Moim zdaniem najsmaczniejsze racuchy, jakie kiedykolwiek jadłam. Kochani czekam na wasze komentarze i opinie.

Pozdrawiam Was Kochani