Puszyste Racuchy Z Jabłkami
Składniki:
· * 3 jajka
· * 3 łyżki cukru pudru (lub cukru)
· * 200 ml zsiadłego mleka
· * 150g maki pszennej
· * 3 jabłka
· * szczypta soli
· * olej
Białka oddzielić od żółtek. 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i wymieszać z siadlym mlekiem. (Możesz użyć miksera). Dodać make, szczyptę soli i zmiksować na jednolita masę.
Następnie białka ubić w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z ciastem. Jabłka obrać i pokroić w niewielka kosteczkę, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć placuszki na niewielkiej ilości oleju na zloty kolor. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem. Posypać cukrem pudrem.
Życzę smacznego!