Ciasteczka serowe z marmoladą



Składniki:
  • 250g maki pszennej
  • 250g zmielonego twarogu
  • 200g miękkiego masła
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada (twarda)
  • cukier puder

Przesiana mąkę, twaróg, masło, żółtko, cukier, proszek do pieczenia -zagnieść na gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na ok 30 min. Ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować . Pokroić średnie kwadraty. Na każdym położyć  łyżeczką marmoladę, dwa rogi po przekątnej zlepić. Piec na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia w temp. 180 stopni, ok. 20 minut do zrumienienia. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)


Pozdrawiam