Pączki Z Dziurką (Angielskie)
Pierwszy raz jadłam te pączki u mojego
męża w domu, robione przez moja teściową. Paczki są naprawdę łatwe do zrobienia
i bardzo smaczne.
Potrzebujemy:
- 1 serek homogenizowany waniliowy
(250g)
- 2 szklanki maki
- 2 jajka
-1 lyżka miękkiego masła
- 1 lyżka cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 1 plaska łyżeczka proszku do
pieczenia
- olej do smażenia
Wszystkie sypkie składniki wymieszać. Mąkę
przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym.
Dodać jajka, masło i serek homogenizowany. Wszystkie składniki wymieszać na gładką
masę.
Ciekawostka:, jeżeli ciasto będzie się
lepić, dosypać maki.
Ciasto rozłożyć palcami na grubość ok
1cm. Używając szklanki i kieliszka formujemy pączki i smażymy na głębokim oleju
z obu stron na zloty kolor.
Papierowym ręcznikiem odsączyć nadmiar
oleju.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.