Pączki Z Dziurką (Angielskie)


Pierwszy raz jadłam te pączki u mojego męża w domu, robione przez moja teściową. Paczki są naprawdę łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.

Potrzebujemy:

- 1 serek homogenizowany waniliowy (250g)
- 2 szklanki maki
- 2 jajka
-1 lyżka miękkiego masła
- 1 lyżka cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do smażenia

Wszystkie sypkie składniki wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Dodać jajka, masło i serek homogenizowany. Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę.

Ciekawostka:, jeżeli ciasto będzie się lepić, dosypać maki.

Ciasto rozłożyć palcami na grubość ok 1cm. Używając szklanki i kieliszka formujemy pączki i smażymy na głębokim oleju z obu stron na zloty kolor.
Papierowym ręcznikiem odsączyć nadmiar oleju.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego i pozdrawiam :)